(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
У статті здійснено спробу комплексного аналізу політики Французької Республіки, Сполучених Штатів Америки, Китайської Народної Республіки, Республіки Індія та Російської Федерації щодо африканських країн. Проаналізовано причини зацікавленості держав у поглибленні співробітництва та шляхи їх реалізації. Простежено основні сфери взаємодії між ними. Розглянуто конкретні заходи та проєкти, вжиті зазначеними державами задля активізації співробітництва з державами Африки. Значну увагу приділено стратегіям урядів щодо країн Африканського контененту