(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
У статті досліджуються сучасний стан та перспективи гуманітарної співпраці України та Польщі на тлі повномасштабної агресії Росії. Зазначено необхідність формування єдиного україно-польського культурно-інформаційного простору як інструменту протидії російському експансіоністсько-імперському простору в перебігу когнітивної війни. Автор також відзначає, що окрім помітного посилення співпраці Києва та Варшави у воєнно-політичній, військово-технічній, економічній та фінансовій сферах, гуманітарна співпраця країн-сусідів стане одним із драйверів європейської інтеграції України. Дослідження підтверджує взаємне зростання зацікавленості вивченням мов, культур, традицій українського та польського народів, активізацію співпраці в освітній діяльності та медіасферах, розвиток культурної й публічної дипломатії.