(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
Здійснено ґрунтовне дослідження наукових праць українською, англійською, німецькою, іспанською, французькою та іншими мовами, присвячених проблемам глокалізації. На основі цього виділено 46 трактувань терміна глокалізація, серед яких і 4 власних. Наявні трактування глокалізації систематизовано та класифіковано за науковими підходами. Окреслено перспективи подальших досліджень світового господарства та міжнародних економічних відносин на основі отриманих у статті результатів.