(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Розглянуто новий етап ескалації азербайджансько-вірменського конфлікту, який стався наприкінці літа – початку осені 2022 року, а також проаналізовано його вплив на майбутній характер міждержавних відносин в регіоні Південного Кавказу та на майбутнє мирного врегулювання збройного конфлікту. Крім того, встановлено як інтереси глобальних акторів у даному регіоні, зокрема Сполучених Штатів Америки, Російської Федерації, Європейського Союзу тощо, так і їхні наміри стосовно отримання переваг від самого конфлікту та/або його врегулювання. Також охарактеризовано переговорний процес між Азербайджаном і Вірменією, який проходить за посередництва як ЄС, так і Росії.