(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Економічна стійкість (як і глобальна економічна стійкість) є порівняно новою областю економічних досліджень. Порівняно зі стабільним економічним розвитком це означає здатність економічного агента справлятися, відновлюватися та реконструюватися після шоку чи кризи. Глобальна економічна стійкість означає здатність національних економік, глобальних економічних акторів і світової економіки загалом справлятися з глобальними економічними потрясіннями та відновлюватися після них. Для адаптації до нових економічних викликів і потрясінь у XXI ст. світова економіка потребує глобальної регуляторної співпраці.