(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
На основі колористичної семантики як одного із сучасних ефективних інструментів виявлення етнічних ідентичностей держав, що дозволяє розкрити неявні вияви їхньої геополітичної орієнтації та вплив на них різних культурних систем і суспільств, подано аналіз румунського прапору. Внаслідок проведеного аналізу зроблено висновок про те, що макроідентичність Румунії як держави, що містить елементи інших культурних систем, політичних і правових інститутів, може бути охарактеризована як дифузна. Закцентовано увагу на тому, що Румунія, яка хоч і є країною – членом ЄС, проте стикається з не зовсім типовими для Європи проблемами. Розкрито, як образні та колористичні компоненти національного прапора Румунії пов’язані з її політичною історією та дифузією макроідентичності, що сформувалася під дією різних акторів зовнішнього впливу.