(untitled) (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Анотація. Дана стаття присвячена аналізу ролі та впливу Ініціативи “Пояс і Шлях” на зовнішню політику Китайської Народної Республіки (КНР), історичних передумов створення та розвитку Ініціативи, а також загальному місцю стратегії у зовнішньополітичному курсі КНР. Крім того, в даній статті розглянуто місце та роль окремих регіонів світу з точки зору імплементації проєкту, основні передумови і причини присутності Китаю в цих регіонах та проаналізовано ключові інтереси сторін в рамках співробітництва. Також у даній статті досліджено сучасні виклики та їхній вплив на Ініціативу.