ТАЙВАНСЬКА ПРОБЛЕМА ЯК ЧИННИК ПОЛІТИКИ КИТАЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
У статті розглянута актуалізації Тайванської проблеми на тлі повномасштабної російсько-української війни. Проаналізовані інтереси, які детермінують значення Тайваню у системі національних пріоритетів КНР. Висвітлені ключові риси політики Пекіну щодо встановлення контролю над островом.
Keywords: КНР, Республіка Китай, Тайванська проблема, американо-китайське суперництво, "Перший острівний ланцюг"