ІНТЕРЕСИ КНР ТА ІНДОНЕЗІЇ В РЕГІОНІ ПІВДЕННОКИТАЙСЬКОГО МОРЯ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
У статті розглядаються інтереси Китаю та Індонезії, які збігаються в регіоні Південнокитайського моря. Інтереси Китаю стосуються його експансивних територіальних претензій щодо країн регіону Південно-Східної Азії. Водночас, Індонезія, дотримуючись традиційної політики нейтралітету, прагне підтримувати стабільність в регіоні та захистити власний суверенітет. У статті проаналізовані відмінні підходи двох країн до питання безпеки в регіоні, а також простежено вплив спорів навколо індонезійських островів Натуна на дипломатичні відносини між Індонезією та Китаєм.
Keywords: Китай, Індонезія, Південнокитайське море, Натуна, територіальні суперечки, АСЕАН