ГЕОПОЛІТИЧНІ ІНТЕРЕСИ ТА ОСНОВНІ ЗАСОБИ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ В ПОЛІТИЦІ ПРОВІДНИХ МІЖНАРОДНИХ АКТОРІВ НА АФРИКАНСЬКОМУ КОНТИНЕНТІ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
У статті здійснено спробу комплексного аналізу політики Французької Республіки, Сполучених Штатів Америки, Китайської Народної Республіки, Республіки Індія та Російської Федерації щодо африканських країн. Проаналізовано причини зацікавленості держав у поглибленні співробітництва та шляхи їх реалізації. Простежено основні сфери взаємодії між ними. Розглянуто конкретні заходи та проєкти, вжиті зазначеними державами задля активізації співробітництва з державами Африки. Значну увагу приділено стратегіям урядів щодо країн Африканського контененту
Keywords: Африка, Французька Республіка, Сполучені Штати Америки, Китайська Народна Республіка, Республіка Індія, Російська Федерація, Перська затока, геополітика, економічні проєкти, стратегії, природні ресурси, конкуренція