ПАРАДОКСИ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КЕНІЇ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Східна Африка є одним із стратегічно важливих осередків економічного життя континенту завдяки розташуванню на перетині торговельних шляхів Індійського океану, наявності мережі Великих озер з колосальними резервуарами питної води, Великої рифтової долини з геотермальним потенціалом і вулканічних ґрунтів, вплив на урожайність яких справляє екваторіальний клімат. У статті досліджуються особливості економічного розвитку Кенії, що вважається ключовим регіональним суперником Танзанії у логістичному і туристичному відношеннях.
Keywords: Кенія, Танзанія, Сомалі, порти, аеропорти, автомобільні траси, туризм, експорт, грошові перекази, біженці