ПОСИЛЕННЯ ВПЛИВУ РФ В РАЙОНІ ЕКВАТОРІАЛЬНОЇ АФРИКИ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Загальна зовнішньополітична підтримка України переважною більшістю держав світу та безпрецедентні санкції проти рф змушують кремль до пошуку союзників серед країн глобального Півдня. В Африканському регіоні російський вплив набуває характерних особливостей.У статті проаналізовано як російська федерація намагається посилити власний вплив в Екваторіальній Африці на прикладі Камеруну та Демократичної Республіки Конго. Продемонстрована особлива роль військово-політичної присутності (найманців та торгівлі зброєю і нелегально видобутими ресурсами з Центральноафриканської Республіки), а також інформаційного впливу.
Keywords: Україна, рф, інформаційний вплив, Камерун, Демократична Республіка Конго