«М'ЯКА СИЛА» РОСІЇ У ДЕМОКРАТИЧНИХ КРАЇНАХ ПІД ЧАС ВІЙНИ З УКРАЇНОЮ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
«М’яка сила» є необхідною складовою зовнішньополітичної практики багатьох країн світу. росія відверто намагається підірвати настрої Західного світу, поставивши за мету розколоти громадськість та маніпулюючи їхніми цінностями. «М'яка сила» росії, в тому числі її так звані традиційні цінності, які приваблюють значну частину ультраправих партій, а також месіанізм, надають РФ та її симпатизуючим союзникам канали для легітимізації дій кремля. І, піддаючись цим впливам, ЄС і країни-союзники можуть ненавмисно зіграти на руку путіну та програти у цій спільній війні.
Keywords: «м’яка сила», «жорстка сила», Україна, Захід, пропаганда, гібридизація, маніпуляція, агресія росії проти України, ультраправі партії, дезінформаційні кампанії