ВЕРБАЛЬНІ ІНТЕРНЕТ-МЕМИ ПІД ЧАС ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Стаття присвячена інтернет-мемам як інструменту інформаційного протистояння у контексті російсько- української війни. Проаналізовано популярні українські інтернет-меми про російський військовий корабель, паляницю, Чорнобаївку, чмоню та "жест доброї волі". Визначено, що українські меми націлені на висміювання країни-агресора. Іронічні і неагресивні українські інтернет-меми впроваджують у масову свідомість меседжі про псевдоміць "другої армії світу", руйнування "руського міра", сильну і професійну українську армію та неминучу перемогу України у війні. За допомогою мемів також формується образ цивілізованої, миролюбної, згуртованої і незламної української нації.
Keywords: меми, українські інтернет-меми, пропаганда, інформаційна війна