ТРАКТУВАННЯ ТЕРМІНА ГЛОКАЛІЗАЦІЯ В ДОСЛІДЖЕННЯХ СВІТОВОГО ГОСПОДАРСТВА ТА МІЖНАРОДНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
Здійснено ґрунтовне дослідження наукових праць українською, англійською, німецькою, іспанською, французькою та іншими мовами, присвячених проблемам глокалізації. На основі цього виділено 46 трактувань терміна глокалізація, серед яких і 4 власних. Наявні трактування глокалізації систематизовано та класифіковано за науковими підходами. Окреслено перспективи подальших досліджень світового господарства та міжнародних економічних відносин на основі отриманих у статті результатів.
Keywords: глокалізація, глобалізація, локалізація, світове господарство, міжнародні економічні відносини