АНТЕ ПАВЕЛІЧ: ДОСЛІДЖЕННЯ КУЛЬТУРОПАТІЇ ТА СОЦІОПАТІЇ ІДЕНТИЧНОСТІ(ВІЗУАЛЬНО-АНАЛІТИЧНИЙ ПОРТРЕТ). ЧАСТИНА 1 (Вісник: Міжнародні відносини, 2024)
Метою статті є візуально аналітичне зображення особистості Анте Павелича в контексті культурної та соціосистемологічної теорії культурних патологій та соціопатій ідентичності. У результаті дослідження було зроблено висновок, що етнополітика Павелича, геноцидарна риторика щодо сербів, а також заохочена практика сербіциду виявляють яскраво виражений деспотизм, некрофілію, стійке переважання афектів деструктивної ненависті та заздрості до сербів як етнічних конкурентів, а також його справжнє ставлення до усташів, відданих на волю долі комуністами під час втечі з Хорватії з усім награбованим, виявляє його значну моральну хибність, а також дає підстави трактувати це як похідне від відповідних культурних патологій і соціопатій ідентичності.
Keywords: ідентичність, культурно-соціальна системологія, візуальна аналітика, соціологія міжнародних відносин, культурні патології ідентичності, соціопатії ідентичності