ПИТАННЯ ІНОЗЕМНОГО ЛОБІЮВАННЯ В МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИНАХ (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
Просування інтересів національних урядів на території інших держав, а також лобіювання інтересів третіх країн у міжнародних організаціях вийшло за межі класичних дипломатичних відносин і дедалі частіше відбувається за допомогою сучасних засобів і форм лобіювання. Розглянуто прикладні аспекти регулювання іноземного лобіювання та рекомендації експертів Ради Європи щодо впровадження законодавства, зокрема й у сфері міжнародного лобіювання. Виокремлено сутність поняття "іноземне лобіювання" та досліджено ключові засоби непрямого іноземного лобіювання.
Keywords: іноземне лобіювання, іноземний влив, міжнародне лобіювання, Організація економічного співробіт- ництва та розвитку