РЕГІОНАЛЬНІ АСПЕКТИ ФІЛОСОФІЇ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В ЄС (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
Корпоративну соціальну відповідальність визначено як філософію поведінки та концепцію побудови діловою спільнотою, компаніями, окремими представниками бізнесу своєї діяльності, орієнтуючись на такі категорії, як виробництво якісної продукції та послуг, створення привабливих робочих місць, виплата легальних заробітних плат й інвестиції в розвиток людського потенціалу, виконання вимог законодавства: податкового, трудового, екологічного тощо, побудова довірливих відносин з усіма стейкхолдерами, ефективне ведення бізнесу, орієнтоване на створення доданої економічної вартості та зростання добробуту своїх акціонерів, урахування суспільних очікувань і загальноприйнятих етичних норм у практиці ведення справ, внесок у формування громадянського суспільства через партнерські програми та проєкти розвитку місцевої спільноти. Водночас виявлено регіональні та національні особливості формування, регламентування й реалізації корпоративної соціальної відповідальності в ЄС.
Keywords: філософія, корпоративна соціальна відповідальність, екологічна відповідальність, соціальна орієнтація, ефективність, бізнес