АМЕРИКАНСЬКО-МЕКСИКАНСЬКІ ВІДНОСИНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТІВ ДОНАЛЬДА ТРАМПА І ДЖОЗЕФА БАЙДЕНА (Вісник: Міжнародні відносини, 2021)
Здійснено спробу визначити місце Мексики серед зовнішньополітичних інтересів США за адміністрацій Дональда Трампа та Джозефа Байдена. Задля цього виокремлені пріоритетні напрями двосторонніх відносин між адміністраціями урядів США та Мексики. Особливу увагу приділено місцю латиноамериканського регіону в системі американських національних інтересів. Проведено аналіз факторів, що вплинули на формування політики США щодо Мексики і визначено характер її якісних змін упродовж зазначених періодів. Внаслідок проведеного дослідження автор дійшов висновку, що політика Сполучених Штатів щодо Мексики і місце, яке вона займає серед зовнішньополітичних пріоритетів, є стратегічно важливим для Вашингтона.
Keywords: США, Мексика, Латинська Америка, зовнішня політика, Байден, Андрес Мануель Лопес Обрадор, міграційна політика